Wat is het?

Bij hyperpigmentatie is er sprake van een ophoping van huidpigment. Hierdoor ontstaan plaatselijk donkere plekken in de huid. Melanine is het belangrijkste huidpigment; een donkerbruine kleurstof die door bepaalde cellen in de bovenste huidlaag wordt gemaakt. De aanmaak van grote hoeveelheden melanine (waardoor hyperpigmentatie ontstaat) kan het gevolg zijn van te veel blootstelling aan zonlicht of hormoonveranderingen.

Hoe ontstaat het?

Er zijn zo veel verschillende oorzaken voor door pigmentatie veroorzaakte verkleuringen van de huid, dat er voor niemand aan te ontkomen valt. Dan nog zijn sommige risicofactoren te verminderen of zelfs praktisch uit te schakelen. Een verkleurde huid kan bijvoorbeeld voorkomen vanwege een acnéaanval, maar ook door het ouder worden, veranderingen in je hormoonhuishouding, en zelfs door stress en vochtgebrek in de huid. Uit onderzoek blijkt dat UVA- en UVB-stralen enkele van de voornaamste veroorzakers zijn van pigmentvlekken en huidverkleuringen. Dat is ook geen wonder. De zon is immers de factor bij uitstek die de huid aanzet tot pigmentatie, ofwel toename van de hoeveelheid pigment in de huid.

Hoe wordt het behandeld?

Hyperpigmentatie kan bij Beauty Inn zeer goed behandeld worden. Zo hebben wij verschillende peelings die een 5 tot 8 dode huidlaagjes in één keer verwijderen.
Ook hebben wij een aantal huidoplichtende crèmes die de huidtint egaler maken.

Kom naar onze salon en bekijk de behaalde resultaten!

Zwangerschapsmasker

Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker. Dit zijn donkere vlekken in het gezicht en soms de nek. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. Ze worden veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling. Wel hebben vrouwen die het eenmaal hadden, een wat grotere kans om er bij een volgende zwangerschap weer last van te krijgen. Ook is de kans groter om bij gebruik van de anticonceptie pil weer pigmentvlekken te ontwikkelen

Ga als je een zwangerschapsmasker hebt niet in de zon liggen. Je wordt dan niet meer egaal bruin, maar het pigment hoopt zich op in de vlekken, die dus juist erger worden.

Afspraak maken