Wat is het?

Couperose is een begrip voor de toename van kleine, duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid (teleangiëctasieën). De bloedvaatjes kunnen gekronkeld of streepvormig zijn. Soms zien ze eruit als een spinnetje (spider). Ze komen het meeste voor in de gezichtshuid en vooral op de wangen. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Hoe ontstaat het?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In de meeste gevallen verschijnen de haarvaatjes spontaan, zonder aanwijsbare reden/oorzaak. Veelal is er in het geheel sprake van zwak bindweefsel, erfelijkheid etc. Bij het eten van scherp voedsel, het drinken van alcohol of sterke koffie en thee wordt de huid vuurrood. In sommige gevallen ontstaan kleine, ontstoken plekjes, die met pus gevuld zijn. Dit heet dan rosacea, een ontstekingsreactie van de huid.

Hoe wordt het behandeld?

Bij Beauty Inn wordt couperose behandeld met IPL/lasertherapie en/of thermocoagulatie. Bij thermocoagulatie wordt een dunne naald in de bloedvaten geprikt. Vervolgens wordt er een hittesignaal gestuurd die zorgt dat de Couperose onmiddellijk verdwijnt. De behandeling is niet geheel pijnloos maar heel goed te doen.

Afspraak maken