IPL Flitslicht methode

Overbeharing is een probleem van alle tijden en het verwijderen kan op veel manieren worden gedaan. Denk hierbij aan epileren, schuren, harsen enz. Deze methodes hebben allen gemeen dat ze van tijdelijke aard zijn. Dit kan voor u natuurlijk de ideale oplossing zijn maar bent u meer van het blijvende, dan zullen onderstaande methoden u zeker aanspreken:

Accelawave is de nieuwste technologie op het gebied van IPL (Intense Pulsed Light) Therapie voor het duurzaam verwijderen van overbeharing. IPL, ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een flits lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Het is nagenoeg pijnloos.

Bovendien maakt de ingebouwde koeling het ook een zeer aangename manier van behandelen.Beauty Inn staat al sinds 1978 bekend als pionier en maakt dat ook nu weer waar. Als eerste in Europa werken wij met deze technologie waarbij we nu de mogelijkheid hebben om de instelling van de apparatuur zo te personaliseren dat werkelijk alle huidtypen veilig en succesvol kunnen worden behandeld.

De eerste resultaten, zijn zeer veelbelovend…Maak dus nu een afspraak voor een vrijblijvend consult en prijsindicatie en wie weet, bent ook u deze zomer haar vrij.

De meeste mensen hebben voldoende aan 5-8 behandelingen voor het gewenste resultaat.

Elektrisch ontharen

Voor overmatige haargroei kunt u ook behandeld worden d.m.v. elektrische epilatie. Kenmerk van deze “permanente” ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovende klus en normaal gesproken is het daarvoor dus niet echt een geschikt middel. Meestal wordt deze methode gebruikt om bijvoorbeeld gezichtsharen te verwijderen.Het principe van elektrisch ontharen is dat een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid wordt geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats. De haar laat los en kan worden verwijderd.

Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar daarmee definitief “uitgeschakeld”. Zo niet, dan groeit hij na een tijdje weer terug.Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet je daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij, hoewel niemand je kan garanderen dat na verloop van tijd niet weer wat haartjes de kop op zullen steken.
Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere “permanente” ontharingsmethoden als laser en IPL is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren.

Ook zijn de kosten relatief laag. Een nadeel is dat de behandelingen tijdrovend zijn en vaak als pijnlijk worden ervaren. Bij mensen die erg gevoelig zijn, kan de huid daarom eventueel voorbehandeld worden met verdovende EMLA-crème (alleen op doktersrecept verkrijgbaar) of bijvoorbeeld een afkoelende spray. Na de behandeling kan de huid wat rood, geïrriteerd of gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf, vaak al binnen enkele uren. Vooral bij mensen met een donkere huid kan deze aanpak soms ook aanleiding geven tot pigmentvlekken. Blijf daarom na de behandeling uit direct zonlicht. Stel je je huid toch bloot aan zonnestralen, gebruik dan in ieder geval een goede sunblock.

Afspraak maken