Totale ontspanning voor lichaam én geest dankzij Floating

Vraag eens aan zomaar iemand uit je omgeving hoe het met hem of haar gaat en je krijgt vrijwel steevast als antwoord: “goed maar erg druk!”. In deze hectische maatschappij moeten we steeds meer in steeds minder tijd en schiet ontspannen er vaak op een structurele wijze volledig bij in. Health & Beauty Centre Beauty Inn in Nieuwegein biedt met haar Floating Cabine een weldadig moment van pure ontspanning voor zowel lichaam als geest, hetgeen leidt tot minder stress en een gevoel van totale wellness! Ontspannen is een kunst, maar wel een kunst die iedereen kan leren! Eén van de meest effectieve en aantrekkelijke manieren hiervoor is het Floaten. Dit is een wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode, waarbij men in een afgesloten cabine gewichtsloos op een oppervlak van zeer zout water drijft. Door de combinatie van de ontspannen sfeer en het weldadige effect van het warme water, verdwijnen spanningen en stress en krijgt men zowel fysiek als mentaal een hernieuwde energieboost.

Hoe werkt het Floaten?

Het Floaten (letterlijk: ‘drijven’) vindt plaats in een speciaal hiervoor ontworpen Floating Cabine, welke is gemaakt van glasvezel. In het warme water hiervan bevindt zich een zeer hoge dosering zout, waardoor het lichaam gewichtsloos blijft drijven. Prikkels van buitenaf zoals geluid, temperatuurverschillen, zwaartekracht en visuele stimulaties, zijn in deze cabine niet aanwezig. Het enige dat in de cabine wel aanwezig is, is gedempt licht, ontspannende muziek (desgewenst kan deze worden uitgezet) en een intercom.
Laat negatieve gedachten en spanningen gewichtsloos wegdrijven Onderzoek heeft aangetoond dat Floaten een krachtige positieve uitwerking heeft op het patroon van onze hersengolven. Vandaar dat het Floaten een nuttig hulpmiddel kan zijn om volledig tot rust te komen. Het helpt om problemen meer helder te zien, het onbewuste bewust te maken, conditioneringen te doorbreken en uiteenlopende spanningen in zowel lichaam als geest gewichtsloos drijvend op het warme water los te laten.

De kunst van het onspannen

Regelmatig floaten traint het lichaam compleet te ontspannen. Het is een bijzondere ervaring om tijdens het floaten van muziek te genieten.

Floaten en onze hersengolven

Geconstateerd is dat floaten een sterke uitwerking heeft op het patroon van onze hersengolven. De wetenschap onderscheidt vier golfpatronen, te weten beta-, alfa, theta- en deltagolven. Alfagolven treden op als iemand volledig ontspannen en daardoor optimaal ontvankelijk is voor signalen van binnenuit en informatie van buitenaf. Thetagolven blijken het geheugen en de creatieve verbeelding te prikkelen en zorgen ervoor dat het subject zijn verleden en daarmee ook het heden helder kan zien. In de floatcabine raakt men gemakkelijk in de alfa- en thetatoestand.
Vandaar dat floaten een nuttig hulpmiddel kan zijn om volledig tot rust te komen, problemen helder te zien, het onbewuste bewust te maken, conditioneringen te doorbreken en spanningen los te laten.

Ontspannen is een kunst, maar wel een kunst die je kunt leren. Een van de meest effectieve en aantrekkelijke manieren hiervoor is floaten: een wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode waarbij men in een afgesloten cabine op een bed van zeer zout water drijft. Mede door de vredige, warme sfeer raakt men spanning en stress kwijt en doet het lichaam hernieuwde energie op. Laat de beslommeringen van ene hectisch, veeleisend bestaan van u afglijden en betreedt een wereld van rust en ontspanning. Stelt u zich voor, dat u zich in een floatcabine bevindt. Stilte omringt u; muziek, intercom en licht zijn binnen handbereik. Binnen een paar minuten voelt u zich gewichtloos worden en lijkt het alsof u op een eindeloze zee drijft. U inhaleert rust en warmte en bij het uitademen laat u alles los. U betreedt als het ware een andere dimensie. Langzaam raakt u in een diepe ontspanning. De grenzen tussen geest en lichaam vervagen. Laat de sereniteit van de ervaring op u inwerken.

Minder chronische pijnen, minder stress en een positief en opgewekt humeur!

Door de unieke ervaring van gewichtsloosheid kunnen alle spieren en organen maximaal ontspannen en gedachtestromen komen tot rust. De ademhaling wordt dieper en kalmer en het hart gaat in een rustiger tempo slaan. Het Floaten vermindert tevens de productie van stresshormonen. Het stimuleert tegelijkertijd de productie van andere hormonen zoals endorfines, die zorgen voor een opgewekt en positief gevoel. Na 45 minuten Floaten bij Health & Beauty Centre Beauty Inn komt men als herboren uit de cabine tevoorschijn en kan men de stress en hectiek van alledag vele malen beter aan!

Meer informatie & tarieven:

De kosten van het Floaten bij Health & Beauty Centre Beauty Inn bedraagt:
1 x 45 minuten € 32,50 – 5 x 45 minuten € 130,- (1 x gratis)
1 x 60 minuten € 39,50 – 5 x 60 minuten € 158,- (1 x gratis)
Inclusief het gebruik van douche en handdoeken.

LET OP: Beauty Inn beschikt maar over één Floating Cabine. Beschikbaarheid afhankelijk van aantal boekingen.

De ultieme floatervaring vindt in absolute rust plaats, maar indien men wenst heeft Health & Beauty Centre Beauty Inn een prachtige verzameling toepasselijke muziek om tijdens het Floaten naar te luisteren. Eventueel kan men favoriete muziek van thuis meenemen (cd’s).
Aandachtspunten

Afspraak maken Tarieven